Reyhan Uludağ r e n g i b a h a r Resim Sergisi

Reyhan Uludağ r e n g i b a h a r Resim Sergisi

 

‘’ r e n g i b a h a r’’ ve Reyhan Uludağ

Doğa, insan ve yaşamın genel hatlarını soyut biçimde tuvale aktaran Ressam Reyhan Uludağ, ‘’ r e n g i b a h a r ’’ ile Alaçatı’da kişisel sergisini Peri Art Sanat Galerisinde gerçekleştirecek.

Lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi GSF Resim Eğitimi Bölümü’nde tamamlayan Reyhan Uludağ, yüksek lisansını 2004 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde resim üzerine yaptı. Aynı dönem, bir yıl süreyle İngiltere’de dil eğitimi ve sanat eğitimi alan sanatçı, yurt dışı ve yurt içinde kişisel sergiler açtı. Performansıyla birçok ödül alan Uludağ’ın çok sayıda jürili resim yarışmalarında eserleri sergilendi.

İstanbul Kültür Üniversitesi’nde öğretim üyesi ve İKÜ sanat galerisi müdürü olarak görevine devam eden Uludağ’ın çizgiler ve renkler arasından göz kırpan figürleri 29.07 – 04.08.2017 tarihleri arasında Alaçatı da sanatseverleri ile buluşacak.

Kimi zaman doğanın kimi zaman ise gündelik yaşamdan bir figürün ilham verdiği eserlerin yer aldığı sergi bir sanatçının düş gücü ve gelişimini de gözler önüne seren bir serüven olarak önem taşıyor. Uludağ’ın sanatseverleri keyifli bir keşfe çıkarırken resim sanatının ustalarına ve bu dala ilgi duyan ressam adaylarına da ilham kaynağı olacak. 

“ Bir çizginin anlatabileceği çok şeyi resimlerinde bulabileceğiniz sanatçının her çizgisi yeni bir çizgiye ilham olmuştur. Genelde figürlerinde yer alan insancıklar ise Uludağ için bir anlamda o kişinin kargaşa içinde yapayalnız durduğunu fark ettiği ve çoğu zaman yalnız hissettiği, duygularının dışa vurumuydu sanki…

İnsancıklardan sonra figürlerinde Atlar dikkat çekiyordu Uludağ’ın resimlerinde. Bu yüzdendir ki doğada özgürce koşan atlar dinamizmin ve en önemlisi özgürlüğün sembolü olarak sanatçının resimlerine yansıyordu.

Günümüzün hep tartışılanı olan ‘özgürlük kavramı’ benim resimlerimi de etkiliyor diyen sanatçı , tartışılan kavramları; basın özgürlüğü, kıyafet özgürlüğü, ifade özgürlüğü, kadınların özgürlüğü, toplumların özgürlüğü ve benzeri birçok özgürlük kavramını hep sorgulamak zorunda kaldığımız bir dönemde yaşadığımızı hissediyorum. Bu konu da benim idealim birbirimizin özgürlüklerine saygılı olarak her bireyin özgür olması ve düşündüklerimizi söyleyebilmek ya da ifade edebilmek, ‘kimi zaman şaha kalkmış bir at gibi özgür ve cesur olabilmek’. Bunu ifade edebilmek için atlar resimlerimde kimi zaman tek başına kimi zaman grup olarak özgürce koşuyorlar. Resimlerim de ki balerinler de yine özgürlüğü sembolize etmelerinin yanında modern ve özgür kadına da dikkat çekiyor diyen sanatçı Reyhan Uludağ son zamanlarda aldığı ödüllerle sık sık basında da gündeme geldi.

Paris’teki dünyaca ünlü Louvre Müzesi’nde düzenlenen “Uluslararası Plastik Sanatlar Etkinliği'nden altın madalya kazandı. Güzel Sanatlar Ulusal Kurumu (SNBA) tarafından organize edilen “Uluslararası Plastik Sanatlar Etkinliği” dünyaca ünlü Louvre Müzesi bünyesindeki CarrouselduLouvre/Salle Le Notre salonunda, Parisli sanatseverlerle buluştu.
Etkinliğin sonunda düzenlenen resim, heykel, seramik, baskı ve sergi tasarımı alanlarındaki ödül töreninde Uludağ da, yağlı boya eserleriyle altın madalyaya layık görüldü.

Alaçatı’da bu yaz döneminin en önemli sergilerinden biri olan ‘’ rengibahar ‘’ ismini ikiz olan kızları Renk ve Bahar ‘dan almış. 

Temmuz ayının son günlerinde Alaçatı’da Proximart’ın ART 2017 Alaçatı etkinliklerinden olan ‘ ’r e n g i b a h a r ‘’Reyhan Uludağ sergisi Peri Art Sanat Galerisinde…