Tasarımı sanatla birleştiren oteller

Tasarımı sanatla birleştiren oteller;

Sanat Otelleri

Ruhunu dinlendirmek isteyenler için sanatçıların yaptığı eserlerle dolu otellerin günden güne çoğalması en büyük arzumuz.

Müzeleri aratmayacak koleksiyonların yer aldığı sanat otellerine, dünyanın farklı bölgelerinden pek çok sanatsever için tercih sebebi olmakta.

Usta sanatçıların resmettiği eşsiz tablolarla süslenmiş odalar, çağdaş sanat eserlerinin yer aldığı restoranlar ve orijinal heykellerle misafirlerini karşılayan lobiler hayal değil.

 

Ülkemizde bu tür oteller henüz çok yeni olsa da yurt dışında sanat otellerinin sayısı hiç de az değil.

Gezmeye düşkün sanatseverler için dünyanın en iyi sanat otellerini sizler için listeledik.

Son yıllarda San Francisco’dan Berlin’e kadar sanat otellerinin sayısı hızla artıyor. Üstelik bu otellerden bazıları, müzeleri kıskandıracak kadar çok sayıda zengin sanat koleksiyonlarına sahip.

Bir sergide ya da sanat galerisinde, ancak birkaç dakikanızı ayırabildiğiniz bir sanat eseriyle saatler geçirebilirsiniz. Nasıl mı? Artık sanat, otellerin kapısından sessizce girdi. Yurt dışındaki çılgın örneklere karşılık Türkiye’de henüz yıllık geçmişiyle sanat otellerinin çok yeni olduğunu söyleyebiliriz. Ama eklemek lazım, dışarıdan aynı şaşaayı göremeseniz de içeri girdiğinizde sizi şaşırtabilir. Hem sanatsever hem de gezginseniz bu oteller sizi bayağı keyiflendirebilir.

Tasarımının sanatla bütünleştirdiği günlerde konaklama türüne bir yenisi daha eklendi. Sanat otelleri, dünyanın farklı noktalarındaki bu oteller yaratıcı ruhunuzu besleyebilir. Teknik olarak baktığımızda sanat otellerini ikiye ayırmak mümkün: İçinde sanat eseri barındıranlar ve sanatçıların/tasarımcıların elinin değdiği oteller. Ama istisnalarla karşılaşmak da mümkün. Son yıllarda San Francisco’dan Berlin’e kadar sanat otellerinin sayısı hızla artıyorÜstelik bu otellerden bazıları, müzeleri kıskandıracak kadar çok sayıda zengin sanat koleksiyonlarına sahip.

ONLINE MUZELER
http://www.proximart.net/haber/online-muzeler